ASOCIAŢIA SUFLETE LIBERE, reprezentată prin doamna Andreea TONICIUC a dăruit împreună cu voluntarii asociaţiei şi reprezentanţii D.G.A.S.P.C. S. 4 familiilor aflate în evidenţa instituţiei, cu domiciliul pe raza sectorului 4, un număr de 150 de pachete cu alimente de bază şi dulciuri pentru copii.
   Mulţumim pentru implicarea conducerii, colaboratorilor, precum şi a voluntarilor în realizarea acţiunii.

 

Conferința de lansare a proiectului predefinit “SPRIJIN PENTRU IMPLEMENTAREA CONVENȚIEI DE LA ISTANBUL ÎN ROMÂNIA”


           Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES a organizat Conferința de lansare a proiectului predefinit “SPRIJIN PENTRU IMPLEMENTAREA CONVENȚIEI DE LA ISTANBUL ÎN ROMÂNIA”, proiect inițiat în cadrul Programului Justiție.

          Mulțumim A.N.E.S. pentru invitația la acest eveniment și le dorim succes în derularea și finalizarea acestui proiect.


 Ziua Internațională a Familiei

 

     Ziua de 15 mai a fost declarată "Ziua Internațională a Familiei" prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

     Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a  promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a                 responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate. 

     În intenția comunității internaționale Ziua Familiei este menită a fi un prilej de  sensibilizare a tuturor cetățenilor și autorităților cu privire la problemele cu care se confruntă familia în societatea contemporană, dar și o bună ocazie de a celebra uniunea dintre soț, soție și copii.

     

     Serviciul Prevenirea Violenței în Familie a dorit să marcheze această zi prin:

–activități cu copiii, desenul pe asfalt / hârtie cu genericul ,,Familia în ochii copiilor, unde copii au fost premiaţi cu cadouri și diplome;

–serbarea și premierea celor mai longevive cupluri / cei mai în vârstă parteneri de viață,  prin acțiune,”Familia este nucleul civilizației, Will Durant ”;

–activități  recreativ-creative în care alături de părinți și copii am reușit să ”Retrăim jocurile copilăriei”.

 

    Dorim să mulțumim pentru căldura cu care ne-au primit și pentru sprijinul acordat în derularea acțiunilor celor implicați:

–Școala Gimnazială nr.194 – copiiilor claselor a III-a A și B coordonați de doamnele profesor Moloiu Aurora și profesor Suvorov Florica

Școala Gimnazială Al. Odobescu nr.189 – copiii  clasei a III-a B coordonați de doamna profesor Iuga Daniela

Centrului de Zi Clubul Seniorilor ”Covasna” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 4

Centrului de Zi ” Eu și prietenii mei ” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 4


 
Fundația TUNA, organizație nonprofit, reprezentată prin domnul director general Mehmet Emin KORKUT a organizat campania “Un Paște mai bun” în colaborare cu Fundația Lumina, Asociația pentru Dialog și Valori Universale și cu sprijinul Fundației Prețuiește Viața.

În Săptămâna Mare, reprezentanții D.G.A.S.P.C. S. 4 împreună cu reprezentanții Fundației TUNA au distribuit familiilor aflate în evidența instituției, cu domiciliul pe raza sectorului 4, un număr de 250 de pachete cu alimente de bază și dulciuri pentru copii. 
Proiectul ”Prevenirea violenței în școli”

 


Proiectul are drept scop prevenirea şi combaterea violenţei şi a comportamentelor nesănătoase în mediul şcolar, prin conştientizarea existenţei problemei violenţei în şcoală de către elevi, părinţi şi cadre didactice şi prin crearea unui cadru formal de dezbatere a acestei probleme la nivelul şcolii.

 

OBIECTIVE propuse

 

• Sensibilizarea tuturor ”actorilor” şcolii cu privire la sursele, cauzele şi efectele fenomenelor de violenţă în şcoală pe toată perioada desfăşurării proiectului.

• Formarea de aptitudini şi atitudini morale în spiritul prevenirii şi înlăturării violenţei în grup prin promovarea bunelor practici de comportament.

• Oferirea de alternative educaţionale pentru petrecerea timpului liber, prin participarea la activităţi extracurriculare, nonformale pentru toţi participanţii pe toată perioada desfăşurării proiectului.

• Realizarea unei  colaborări reale si eficientă între şcoală, autorităţi şi familie pentru identificarea, monitorizarea si prevenirea actelor de violenţa şi a infracţiunilor prin implicarea tuturor factorilor educaţionali pe toată perioada desfăşurării proiectului.

 


  

Proiectul ”Prevenirea violenței în școli”

 


În cadrul Serviciul Prevenirea Violenței în Familie a fost demarat Proiectul ”Prevenirea violenței în școli”.

Proiectul se desfășoară în perioada 01.01.2019-31.12.2019, timp în care se vor realiza activități de informare, ateliere recreativ-creative, dezbateri, întâlniri cu specialiștii, pentru a veni în sprijinul elevilor din cadrul școlilor în scopul informării și prevenirii violenței, a bullyingului, indisciplina și lipsa autorității cadrelor didactice motivată de lipsa de respect a elevilor, ce putem face împreună pentru a diminua și elimina aceste comportamente dar și serviciile de care pot beneficia în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 4 și legile care vin în sprijinul celor care se află într-o astfel de situație sau persoane cunoscute.


Violența în Școli - la nivel de școală se vor organiza grupuri suport, formate din reprezentanți ai Serviciului Prevenirea Violenței în Familie – psiholog, consilieri- împreună cu cadrele didactice și elevi, care vor realiza ateliere recreativ-creative, dezbateri, diseminare materiale și întâlniri de informare și prevenție.


 
Anul acesta am întâmpinat primăvara alături de colaboratorii noștri dragi, Asociația Solwodi, în lansarea  proiectului ~ Un nou început ~ , asociație care este parteneră cu D.G.A.S.P.C. sector 4 de 10 ani.

Acestia au avut amabilitatea de a ne invita la aceasta campanie de informare privind violenta asupra femeilor intelectuale. La acest eveniment au participat reprezentanți ai ONG-urilor dar și ai intituțiilor de stat ( reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. -urilor, Penitenciarelor, sociologi, psihologi și asistenți sociali.)

Cu aceasta ocazie multumim pentru invitație și dormim să îi asigurăm de colaborare și în continuare, în speranța de a diminua și preveni violența asupra femei și nu numai.


          

         In data de 2 martie 2019, ora 11.00, Sala Mare, aproximativ 80 de copii din sistemul de protectie al D.G.A.S.P.C. S. 4, au participat la spectacolul “Ghiocei multicolori”, organizat de cercurile de muzica si dans ale Palatului National al Copiilor.

         In data de 2 martie 2019, Asociatia Lindenfeld - programul educational Ajungem Mari, a organizat o actiune pentru 6 copii din cadrul Centrului de Primire in Regim de Urgenta, la filmul “Asterix si Obelix” in mall Sun Plaza. In timpul vizionarii filmului copii au servit nachos si racoritoare.

          In data de 3 martie 2019, Asociatia Lindenfeld - programul educational Ajungem Mari, a organizat o actiune pentru 15 copii din cadrul Centrului de Plasament Robin Hood, la Escape Room.

            Copii s-au bucurat de jocurile interactive, intr-o lume a aventurilor, cu povesti captivante. Intr-o casa misterioasa acestia au fost impartiti in 2 echipe, una de spioni si cealalta de detectivi pentru a rezolva misiunea.            Copiii din cadrul Centrului de Coordonare, Consiliere, Evaluare și Suport „Sf. Spiridon”- apartamentul de tip familial „Ram de Măslin”,în perioada 15 - 17 februarie 2019, au fost invitați de către Asociația T.I.B.E.R.I.U.S. în tabara Escapadă la munte, organizată în stațiunea montană Bușteni, Județul Prahova, Vila Foișor Bușteni. Asociația a asigurat copiilor transportul, cazarea și mâncarea. Aceștia au beneficiat trei zile de distracție pe pârtia din Bușteni unde le-au fost asigurate echipamentele cu clăpari și schiuri pentru a participa la primele lectii de schi.                         Totodata, distractia a continuat cu jocuri interactive, ateliere multiculturale, jocuri specifice sozonului si plimbari cu telecabina. In cele trei zile petrecute in tabara copii s-au bucurat de zapada si de aerul curat de munte.

               Dorim sa multumim Asociatiei T.I.B.E.R.I.U.S., voluntarilor cat si sponsorilor, pentru implicare si suport, facand posibila realizarea acestei tabere.


 
                             ,,Mărțișoare, mărțișoare să le pregătim, și mămicilor, dar și fetelor să le oferim!”
       Acum când întreaga natură încearcă să revină la viață, copiii Centrului de Zi ”Casa Speranței” au pregătit minunate mărțișoare care să vă aducă speranța unei primăveri plină de lumină și culoare. Mici simboluri ale primăverii, pictate cu multă bucurie și prinse într-un șnur alb-roșu, acestea așteaptă cu nerăbdare să fie oferite persoanelor dragi.
       Vă prezentăm o parte din creațiile lor, încercând astfel să vă aducem primăvara mai aproape printr-un suflet de copil!