Declarație privind accesibilitatea

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 lucrează constant la accesibilitatea web și se dedică să dezvolte un mediu online la îndemâna tuturor utilizatorilor. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 are ca scop să asigure fiecărei persoane, indiferent de abilități sau nevoi specifice, o experiență digitală plăcută și facilă, astfel a investit resurse pentru a ajuta la asigurarea faptului că site-ul său web este mai ușor de utilizat și mai accesibil pentru persoanele cu dizabilități.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 și-a asumat angajamentul de a asigura accesibilitatea site-ului său în conformitate cu legislația aplicabilă, respectiv Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 112/2018 privind accesibilitatea site-urilor web şi a aplicaţiilor mobile ale organismelor din sectorul public, aprobată prin Legea nr. 90/2019 (O.U.G. nr. 112/2018) și Normele de monitorizare a conformității site-urilor web și a aplicațiilor mobile cu cerințele privind accesibilitatea, din 06.12.2022.

În prezent, site-ul External link opens in new tab or windowhttps://dgaspc4.ro/ este parţial conform cu O.U.G. nr. 112/2018, deoarece meniul de accesibilitate situat în partea dreaptă sus a fiecărei pagini, permite citirea textului în limba română, mărirea și micșorarea dimensiunii fontului, schimbarea contrastelor textelor, inversarea culorilor și evidențierea legăturilor.

În viitorul apropiat, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 are planificată o restructurare a site-ului oficial, în vederea îmbunătățirii continue a accesibilității și a serviciilor oferite. Ne străduim să atingem standardele de conformitate cu privire la accesibilitate și să oferim o experiență accesibilă și fără restricții pentru persoanele cu dizabilități.

Dacă întâmpinați dificultăți în utilizarea conținutului de pe site-ul External link opens in new tab or windowhttps://dgaspc4.ro/ sau aveți nevoie de asistență în orice parte a site-ului nostru, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la adresa informatica@dgaspc4.ro. Echipa noastră este aici pentru a vă ajuta și a răspunde la orice întrebări aveți.

Dacă ați identificat aspecte de neconformitate în ceea ce privește accesibilitatea conținutului de pe acest site sau aveți sugestii pentru îmbunătățiri, vă rugăm să ne contactați folosind datele de contact menționate mai sus.

Prezenta declaraţie privind accesibilitatea este valabilă pentru site-ul External link opens in new tab or windowhttps://dgaspc4.ro/.

Date de contact ale autorităţii competente de aplicare a legii: Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), Bd. Libertăţii nr. 14, Bucureşti, sector 5, e-mail: External link opens in new tab or windowmonitorizare.accesibilitateweb@adr.gov.ro