Performanța NU are limite!


          Turneele BRD - Kaufland Wheelchair Tennis Open, destinate persoanele cu dizabilități organizate de Federația Română de Tenis, s-au încheiat cu succes! Prin intermediul celor două turnee, se promovează sportul de performanță în rândul tinerilor cu dizabilități care își doresc mai mult și care își depășesc zilnic limitele prin ambiție și optimism, promovând mișcarea prin intermediul tenisului jucat în scaun rulant.

          D.G.A.S.P.C Sector 4  s-a alăturat și în acest an inițiativei organizatorilor, și a asigurat transportul participanților și apă pe toată perioada derulării celor două turnee, pentru menținerea stării de sănătate a acestora.

          Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul sponsorilor, Fundația TUNA (External link opens in new tab or windowhttps://www.facebook.com/FundatiaTuna/) și Organizația Salvați Copiii (External link opens in new tab or windowhttps://www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania/), care au răspuns afirmativ solicitării noastre, cu promptitudine și bună-voință!

          Felicităm pe această cale organizatorii, participanții, sponsorii și pe toți cei care s-au implicat în desfășurarea turneelor de tenis!


 


Şcoala a început, însă surprizele nu se mai termină pentru micuţii din cadrul Centrului de Zi "Eu şi prietenii mei". În data de 05.10.2019 un număr de 12 copii a participat la atelierul de creativitate intitulat "Art Detective la Muzeul Naţional de Artă Contemporană al României". Activitatea s-a desfășurat sub forma unui tur prelungit al expoziției permanente a colecției Muzeului în care cei mici au jucat rolul de detectiv aflat în misiunea de a descoperi diverse elemente ascunse în compozițiile lucrărilor. Folosind o lista cu 33 de elemente, apelând la curiozitate, imaginație și analizând cu atentie lucrările din fiecare secțiune, ei au descoperit magia lucrărilor de artă, în diversitatea lor tehnică. Scopul acestui atelier a fost de a  antrena atenția, stimula creativitatea și imaginația și familiariarea cu conduita necesară într-o instituție culturală.

             Mulţumim Asociaţiei "Matka" care a făcut posibilă această zi specială!  


 


 


”Să descoperim  Bucureștiul”

            Beneficiarii Centrului de Zi ”Casa Speranței”, însoțiți de personalul de specialitate au continuat minunatele activități recreative de vacanță, printr-o plimbare instructivă la principalele obiective turistice din Centrul Vechi  al Bucureștiului. Copiii au descoperit pentru prima dată arhitectura nouă și veche a Bucureștiului. În Centrul Vechi copiii au luat contact cu clădirile istorice și reprezentative ale orașului: Hanul lui Manuc, Hanul cu Tei, Cetatea Veche, dar și cu clădiri administrative importante – Banca Națională a României și CEC – ul. Au fost vizitate de asemenea lăcașele de cult – Biserica Sf. Anton, Biserica Sf. Ciprian și Patriarhia


 


         Asociația Sfântul Hristofor a organizat în perioada 24 - 28 iunie 2019, tabăra de vară, cu denumirea “Tabăra de vară -bucurie pentru toți”, în localitatea Bisoca, județul Buzău,  la care au participat 12 beneficiari din Centrul de Coordonare, Consiliere, Evaluare și Suport „Sf. Spiridon” și din Centrul de Primire în Regim de Urgență.

        Timp de 5 zile, au avut loc numeroase activități educativ-ludice în aer liber (concurs de volei – „Crosul copiilor”; spectacol de vară „Tinere Talente” – unde s-au spus poezii, s-au cantat cantece și s-a dansat; „Țară, țară, vrem ostași”; concurs de desen în echipe, cu tema „Casa și satul românesc”; concurs de ping-pong, badminton, etc. ), copiii au avut parte de momente de bucurie, de recreere și de socializare.

        De asemenea, copiii au vizitat atât Mănăstirea Poiana Mărului, care se află la limita dintre județele Buzău și Vrancea, într-un loc retras și liniștit din mijlocul pădurii, la o altitudine de 650 m cât și Lacul Limpede și Muntele de Sare.

       Totodată, aceștia au primit informații despre monografia județului Buzău și a satului Bisoca, tradiții și obiceiuri de sărbători trecut/prezent, ocupația sătenilor precum și, importanța bisericii în viața oamenilor. La finalul taberei, copiii s-au bucurat de o petrecere frumoasă organizată pentru ei, de focul de tabără precum și, de darurile primite.

         Mulțumim Asociației Sfântul Hristofor și Fundației pentru copii Sfântul Sava pentru realizarea taberei precum și, colaboratorilor și voluntarilor.

 


          În ziua de 26 iunie 2019, de Ziua Drapelului României, copiii Centrului de Zi „Casa Speranţei”, împreună cu personalul de specialitate, au marcat această zi prin vizionarea unui material informativ referitor la istoria drapelului naţional. Vizionarea a fost urmată de un atelier de lucru în cadrul căruia, copiii au desenat drapelul României, identificând semnificaţia fiecărei culori şi importanţa lor în conturarea valorilor şi identitaţii unei naţiuni


 


          În ziua de 25 iunie 2019 un grup de 12 copii, din cadrul Centrului de Zi ,,Casa Speranței,, , au vizitat Zimbrăria Neagra din Bucșani și Curtea Domnească din Târgoviște.     La Zimbrărie, copiii au avut ocazia de a lua contact pentru prima dată cu zimbrii, animale impunătoare,  protejate astăzi în România, fiind plăcut surprinși.            Excursia a continuat cu vizitarea Curții Domnești din Târgoviște, unde au admirat fortificațiile medievale ce au avut rol de resedință pentru unii voievozi ai Țării Românești. De asemenea au vizitat și Turnul Chindiei, admirând orașul Târgoviște de la înălțime.

            Excursia a reprezentat o ocazie de bucurie pentru copii, o zi veritabilă de vacanță petrecută în natură .


 

            În data de 26.06.2019 la C.Z. „Eu şi Prietenii Mei”, a avut loc o lecţie de mare impact susţinută de dna. psiholog Constanţa Vasile. Tema abordată s-a centrat pe prevenţia comportamentelor dezadaptative la copii, respectiv consumul de tutun, alcool şi substanţe interzise dar şi pe efectele dezastruoase ale acestora asupra organismului uman.

            Activitatea s-a desfăşurat pe baza proiecţiei unui film educativ cu titlul „Nu te lăsa păcălit! Drogurile îţi fură viaţa!”, film bazat pe un fapt real în care personajul principal a fost atras în cadrul unui anturaj nepotrivit, unde a început să fumeze iar treptat a consumat substanţe interzise, începând cu cele mai uşoare şi continuând cu cele mai puternice.

            Acest film a avut rolul de a-i ajuta pe copii să conştientizeze pericolul la care se expun cei ce consumă astfel de substanţe. În încheiere a fost prezentat şi un material în format de slide-uri despre cele menţionate mai sus, în urma cărora s-au purtat discuţii cu copii referitoare la această temă şi li    s-au descris modalităţile prin care pot cere ajutor în caz de nevoie.


 


          În data de 19.06.2019, în Foaierul Sălii de Plen a Senatului, a avut loc deschiderea vernisajului de desene din cadrul Festivalului Național al Cărții pentru Copii „Bucuria Lecturii”, organizat de FICE România.

          Centrul de Zi „Eu și prietenii mei” a fost invitat să participe la acest eveniment, ocazie cu care copiii au fost felicitați și premiați pentru obținerea locului al III-lea în cadrul concursului „Bucuria Lecturii”- secțiunea „Reviste”.

 




        Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie (FICF) a organizat în data de 21 iunie 2019 o ieșire în aer liber la Grădina Zoologică, urmată de activități recreative și de  un picnic în Pădurea Băneasa, pentru un număr de 23 de minorii din Centrul de Coordonare, Consiliere, Evaluare și Suport „Sf. Spiridon”. Minorii au avut ocazia să petreacă și să descopere frumusețea din Grădina Zoologică interacționând cu o gamă variată de animale, păsări, reptile și pești.

        Totodată, aceștia s-au bucurat să vadă specii necunoscute încă de ei și au primit informații educative despre acestea.

        După terminarea vizitei la Grădina Zoologică, minorii împreună cu însoțitorii au petrecut timp de câteva ceasuri în Pădurea Băneasa, unde s-a organizat un picnic și s-au jucat în natură.

 






   ASOCIAŢIA SUFLETE LIBERE, reprezentată prin doamna Andreea TONICIUC a dăruit împreună cu voluntarii asociaţiei şi reprezentanţii D.G.A.S.P.C. S. 4 familiilor aflate în evidenţa instituţiei, cu domiciliul pe raza sectorului 4, un număr de 150 de pachete cu alimente de bază şi dulciuri pentru copii.
   Mulţumim pentru implicarea conducerii, colaboratorilor, precum şi a voluntarilor în realizarea acţiunii.

 

Conferința de lansare a proiectului predefinit “SPRIJIN PENTRU IMPLEMENTAREA CONVENȚIEI DE LA ISTANBUL ÎN ROMÂNIA”


           Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati – ANES a organizat Conferința de lansare a proiectului predefinit “SPRIJIN PENTRU IMPLEMENTAREA CONVENȚIEI DE LA ISTANBUL ÎN ROMÂNIA”, proiect inițiat în cadrul Programului Justiție.

          Mulțumim A.N.E.S. pentru invitația la acest eveniment și le dorim succes în derularea și finalizarea acestui proiect.


 



Ziua Internațională a Familiei

 

     Ziua de 15 mai a fost declarată "Ziua Internațională a Familiei" prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

     Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a  promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a                 responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate. 

     În intenția comunității internaționale Ziua Familiei este menită a fi un prilej de  sensibilizare a tuturor cetățenilor și autorităților cu privire la problemele cu care se confruntă familia în societatea contemporană, dar și o bună ocazie de a celebra uniunea dintre soț, soție și copii.

     

     Serviciul Prevenirea Violenței în Familie a dorit să marcheze această zi prin:

–activități cu copiii, desenul pe asfalt / hârtie cu genericul ,,Familia în ochii copiilor, unde copii au fost premiaţi cu cadouri și diplome;

–serbarea și premierea celor mai longevive cupluri / cei mai în vârstă parteneri de viață,  prin acțiune,”Familia este nucleul civilizației, Will Durant ”;

–activități  recreativ-creative în care alături de părinți și copii am reușit să ”Retrăim jocurile copilăriei”.

 

    Dorim să mulțumim pentru căldura cu care ne-au primit și pentru sprijinul acordat în derularea acțiunilor celor implicați:

–Școala Gimnazială nr.194 – copiiilor claselor a III-a A și B coordonați de doamnele profesor Moloiu Aurora și profesor Suvorov Florica

Școala Gimnazială Al. Odobescu nr.189 – copiii  clasei a III-a B coordonați de doamna profesor Iuga Daniela

Centrului de Zi Clubul Seniorilor ”Covasna” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 4

Centrului de Zi ” Eu și prietenii mei ” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 4


 




Fundația TUNA, organizație nonprofit, reprezentată prin domnul director general Mehmet Emin KORKUT a organizat campania “Un Paște mai bun” în colaborare cu Fundația Lumina, Asociația pentru Dialog și Valori Universale și cu sprijinul Fundației Prețuiește Viața.

În Săptămâna Mare, reprezentanții D.G.A.S.P.C. S. 4 împreună cu reprezentanții Fundației TUNA au distribuit familiilor aflate în evidența instituției, cu domiciliul pe raza sectorului 4, un număr de 250 de pachete cu alimente de bază și dulciuri pentru copii.



 




Proiectul ”Prevenirea violenței în școli”

 


Proiectul are drept scop prevenirea şi combaterea violenţei şi a comportamentelor nesănătoase în mediul şcolar, prin conştientizarea existenţei problemei violenţei în şcoală de către elevi, părinţi şi cadre didactice şi prin crearea unui cadru formal de dezbatere a acestei probleme la nivelul şcolii.

 

OBIECTIVE propuse

 

• Sensibilizarea tuturor ”actorilor” şcolii cu privire la sursele, cauzele şi efectele fenomenelor de violenţă în şcoală pe toată perioada desfăşurării proiectului.

• Formarea de aptitudini şi atitudini morale în spiritul prevenirii şi înlăturării violenţei în grup prin promovarea bunelor practici de comportament.

• Oferirea de alternative educaţionale pentru petrecerea timpului liber, prin participarea la activităţi extracurriculare, nonformale pentru toţi participanţii pe toată perioada desfăşurării proiectului.

• Realizarea unei  colaborări reale si eficientă între şcoală, autorităţi şi familie pentru identificarea, monitorizarea si prevenirea actelor de violenţa şi a infracţiunilor prin implicarea tuturor factorilor educaţionali pe toată perioada desfăşurării proiectului.

 


 



 

Proiectul ”Prevenirea violenței în școli”

 


În cadrul Serviciul Prevenirea Violenței în Familie a fost demarat Proiectul ”Prevenirea violenței în școli”.

Proiectul se desfășoară în perioada 01.01.2019-31.12.2019, timp în care se vor realiza activități de informare, ateliere recreativ-creative, dezbateri, întâlniri cu specialiștii, pentru a veni în sprijinul elevilor din cadrul școlilor în scopul informării și prevenirii violenței, a bullyingului, indisciplina și lipsa autorității cadrelor didactice motivată de lipsa de respect a elevilor, ce putem face împreună pentru a diminua și elimina aceste comportamente dar și serviciile de care pot beneficia în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 4 și legile care vin în sprijinul celor care se află într-o astfel de situație sau persoane cunoscute.


Violența în Școli - la nivel de școală se vor organiza grupuri suport, formate din reprezentanți ai Serviciului Prevenirea Violenței în Familie – psiholog, consilieri- împreună cu cadrele didactice și elevi, care vor realiza ateliere recreativ-creative, dezbateri, diseminare materiale și întâlniri de informare și prevenție.


 




Anul acesta am întâmpinat primăvara alături de colaboratorii noștri dragi, Asociația Solwodi, în lansarea  proiectului ~ Un nou început ~ , asociație care este parteneră cu D.G.A.S.P.C. sector 4 de 10 ani.

Acestia au avut amabilitatea de a ne invita la aceasta campanie de informare privind violenta asupra femeilor intelectuale. La acest eveniment au participat reprezentanți ai ONG-urilor dar și ai intituțiilor de stat ( reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. -urilor, Penitenciarelor, sociologi, psihologi și asistenți sociali.)

Cu aceasta ocazie multumim pentru invitație și dormim să îi asigurăm de colaborare și în continuare, în speranța de a diminua și preveni violența asupra femei și nu numai.


 



         

         In data de 2 martie 2019, ora 11.00, Sala Mare, aproximativ 80 de copii din sistemul de protectie al D.G.A.S.P.C. S. 4, au participat la spectacolul “Ghiocei multicolori”, organizat de cercurile de muzica si dans ale Palatului National al Copiilor.

         In data de 2 martie 2019, Asociatia Lindenfeld - programul educational Ajungem Mari, a organizat o actiune pentru 6 copii din cadrul Centrului de Primire in Regim de Urgenta, la filmul “Asterix si Obelix” in mall Sun Plaza. In timpul vizionarii filmului copii au servit nachos si racoritoare.

          In data de 3 martie 2019, Asociatia Lindenfeld - programul educational Ajungem Mari, a organizat o actiune pentru 15 copii din cadrul Centrului de Plasament Robin Hood, la Escape Room.

            Copii s-au bucurat de jocurile interactive, intr-o lume a aventurilor, cu povesti captivante. Intr-o casa misterioasa acestia au fost impartiti in 2 echipe, una de spioni si cealalta de detectivi pentru a rezolva misiunea.



 



           Copiii din cadrul Centrului de Coordonare, Consiliere, Evaluare și Suport „Sf. Spiridon”- apartamentul de tip familial „Ram de Măslin”,în perioada 15 - 17 februarie 2019, au fost invitați de către Asociația T.I.B.E.R.I.U.S. în tabara Escapadă la munte, organizată în stațiunea montană Bușteni, Județul Prahova, Vila Foișor Bușteni. Asociația a asigurat copiilor transportul, cazarea și mâncarea. Aceștia au beneficiat trei zile de distracție pe pârtia din Bușteni unde le-au fost asigurate echipamentele cu clăpari și schiuri pentru a participa la primele lectii de schi.                         Totodata, distractia a continuat cu jocuri interactive, ateliere multiculturale, jocuri specifice sozonului si plimbari cu telecabina. In cele trei zile petrecute in tabara copii s-au bucurat de zapada si de aerul curat de munte.

               Dorim sa multumim Asociatiei T.I.B.E.R.I.U.S., voluntarilor cat si sponsorilor, pentru implicare si suport, facand posibila realizarea acestei tabere.


 




                             ,,Mărțișoare, mărțișoare să le pregătim, și mămicilor, dar și fetelor să le oferim!”
       Acum când întreaga natură încearcă să revină la viață, copiii Centrului de Zi ”Casa Speranței” au pregătit minunate mărțișoare care să vă aducă speranța unei primăveri plină de lumină și culoare. Mici simboluri ale primăverii, pictate cu multă bucurie și prinse într-un șnur alb-roșu, acestea așteaptă cu nerăbdare să fie oferite persoanelor dragi.
       Vă prezentăm o parte din creațiile lor, încercând astfel să vă aducem primăvara mai aproape printr-un suflet de copil!